Нове покоління електричного Ford Transit Custom

Нова лінійка Custom, до якої входять фургон Transit Custom і пасажирський мінівен Tourneo Custom, надійде у виробництво в першій половині 2023 року і включатиме в себе повністю електричні варіанти обох моделей, що зробить її найширшою з усіх представлених у Європі лінійок Transit Custom.

Усі варіанти Transit Custom нового покоління вироблятиме Ford Otosan, спільне підприємство Ford у Туреччині, в місті Коджаелі — домівці лінійки Ford Transit.

Крім того, на заводі в Коджаелі вироблятиметься фургон Volkswagen нового покоління вантажопідйомністю до однієї тонни, що стане цінним доповненням до наявних платформ і поліпшить користувацький досвід за рахунок новітніх технологій.

«Лінійка Transit Custom нового покоління, разом з повністю електричними варіантами, зміцнить позиції Ford як лідера в галузі виробництва комерційних автомобілів у Європі», — повідомляє Стюарт Роулі (Stuart Rowley), президент Ford of Europe. «Transit Custom — окраса нашої лінійки комерційних автомобілів і запорука розвитку сталої прибуткової діяльності Ford у цій галузі в Європі, що ґрунтується на електрифікації».

У лютому представники Ford повідомили, що до 2024 року всі комерційні автомобілі в лінійці працюватимуть з нульовим рівнем викидів і матимуть повністю електричний або гібридний привод. Крім того, очікується, що до 2030 року дві третини усіх проданих комерційних автомобілів Ford будуть повністю електричними або гібридними.

Водночас у Ford розуміють, що протягом проміжного періоду не всі перевізники зможуть одразу перейти з традиційних двигунів внутрішнього згоряння на повністю електричний привод. Саме тому на перший план у лінійці Transit Custom нового покоління виходить свобода вибору технології привода — від «м’яких» гібридів до гібридів, що підключаються до електромережі.

Стабільне зростання бізнесу Ford у галузі комерційних автомобілів — запорука високих прибутків компанії в Європі, що підкріплюється виходом нових продуктів та послуг, співпрацею з широкою мережею партнерів з модернізації та переобладнання комерційних автомобілів, а також стратегічним союзом Ford з Volkswagen та спільним підприємством Ford Otosan, що забезпечує економічно ефективне постачання ресурсів та розробку автомобілів.

«Сьогодні ми запускаємо стратегічне інвестування, що окреслить майбутнє автомобільної індустрії. Ми перетворимо наші заводи в Коджаелі на перший і єдиний у Туреччині комплексний виробничий центр зі складання електромобілів і акумуляторів. Інвестування триватиме десять років, і ми розглядаємо його як стратегічний крок, орієнтований на майбутнє. Хочу подякувати компанії Ford Motor за довіру до Туреччини і компанії Ford Otosan. Саме завдяки їй ми маємо змогу розпочати інвестування», повідомив Алі Коч (Ali Koç), голова правління Ford Otosan і заступник голови правління Koç Holding.

Станом на 2020 рік компанія Ford уже шість років поспіль стає провідним брендом з продажу комерційних автомобілів у Європі. Ця тенденція продовжилась і у 2021 році: Ford зберігає позицію бренду № 1 у Європі з продажу комерційних автомобілів.